Сенат США підтримав заборону продукції «Лабораторії Касперського» в держустановах

Сенат США підтримав заборону продукції «Лабораторії Касперського» в держустановах

Офіс «Лабораторії Касперського»

Фото: Тасс

За словами автора поправки, це дозволить ліквідувати «реальну вразливість» національної безпеки США

Сенат Конгресу США схвалив норму, що забороняє американським федеральним відомствам використовувати програмне забезпечення російської компанії «Лабораторія Касперського».

Про це повідомляє Reuters.

Ця поправка була включена в законопроект про бюджет Пентагону на 2018 фінансовий рік, він був прийнятий 89 голосами «за», проти нього виступили лише вісім сенаторів.

Таким чином, верхня палата Конгресу законодавчо закріпила рішення адміністрації президента США Дональда Трампа відмовитися від продукції цієї компанії.

Автором поправки виступила сенатор-демократ Джин Шахін, за її словами, це дозволить ліквідувати «реальну вразливість» національної безпеки США. Обмеження стосуватиметься як цивільних, так і військових відомств.

Тепер заброну на використання «Лабораторії Касперського» повинні узгодити з Палатою представників американського Конгресу, тільки тоді вона буде відправлена на підпис до президента США, щоб набрати силу закону.

Нагадаємо, федеральний уряд прийняв рішення очистити свої комп'ютерні системи від всіх програм, розроблених відомою російської компанією з кібербезпеки «Лабораторія Касперського», проти якої ведеться розслідування ФБР на предмет можливих зв'язків з російськими службами безпеки.

Відомство направило відповідну директиву, яка наказує припинити використання інформаційних продуктів компанії з Росії.

«Директива закликає міністерства та агентства визначити використання або присутність продуктів «Касперського» на своїх інформаційних системах протягом 30 днів», - ідеться в повідомленні.

Також відомствам наказали розробити детальний план щодо усунення і припинення поточного та майбутнього використання цих продуктів упродовж 60 днів.

Раніше повідомлялося, що російська компанія - розробник антивірусних програм «Лабораторія Касперського» розробляла спеціальні технології для Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії і передавала їй дані хакерів.

Співзасновник і виконавчий директор російської антивірусної компанії «Лабораторія Касперського» Євген Касперський, погодився дати свідчення на слуханнях у Конгресі США наприкінці вересня.

Процедура дачі свідчень має відбутися 27 вересня, крім Касперського, у ній візьмуть участь незалежні американські експерти з кібербезпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: