Школярам в окупованому Криму розповідають про «Ісламську державу»

Школярам в окупованому Криму розповідають про «Ісламську державу»
ІДІЛ

Учням молодшої школи в окупованому Криму показують мультики про те, як поводитися під час терактів

Школярам молодших класів у Криму розповідають про «Ісламську державу». Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов на своїй сторінці у Facebook.

«Наша дочка-другокласниця безтурботно раптом випалює, що їм сьогодні разом з першокласниками розповідали про ІДІЛ і показували мультик, в якому МНСник пояснює, як потрібно себе вести у випадку вибуху автомобіля або літака. Панове, а чого ви одразу кадри з Алеппо не показали? Сирійські діти поділяться досвідом з нашими, як поводитися під час «кращих навчань», – зазначив Джелялов.

З його слів, лекція завершилася фразою: «Хто обирає смерть – іде в ІДІЛ, хто вибирає життя – туди не йде».

«Переконаний, що розповіді про ІДІЛ не для молодшої школи. Читайте маленьким дітям Маяковського чи і його заборонили?» – додав він.

Як повідомлялося, Генштаб РФ похвалився завершенням операції із зачистки Алеппо.

Сьогодні, 16 грудня, війська Асада обстріляли автобуси з евакуйованими, евакуацію поранених і цивільних осіб зі східних районів Алеппо в п’ятницю було зупинено, а агентствам з надання допомоги і транспортним засобам наказали залишити територію без пояснення причин.

Евакуацію проводили в умовах дії угоди про перемир’я, досягнутої за посередництва Росії і Туреччини, після того, як сили президента Сирії Башара Асада і їхні союзники витіснили повстанців із більшості районів східного Алеппо. Цей наступ різко критикували ООН і західні уряди.

Повстанці контролювали східну частину Алеппо від 2012 року.

16 грудня Рада безпеки ООН збереться на екстрене засідання у зв’язку з ситуацією в Алеппо. На скликанні засідання наполягла Франція, яка вимагає відправити до Сирії групу міжнародних спостерігачів. Вони повинні простежити за евакуацією цивільних осіб і доставкою гуманітарної допомоги. За словами постійного представника Франції при ООН, Париж узгодив свою ініціативу з Німеччиною, яка не входить до складу Ради безпеки.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Алеппо. Цвинтар імені Путіна» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: