Союз журналістів РФ вимагає від ФСБ пояснень щодо арешту Сущенка

Союз журналістів РФ вимагає від ФСБ пояснень щодо арешту Сущенка
Незаконний арешт у Москві українського журналіста Романа Сущенка

У СЖР «надзвичайно стурбовані тим, що трапилося»

Голова Союзу журналістів Росії (СЖР) Всеволод Богданов надіслав листа до директора Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортникова з проханням надати детальні роз’яснення щодо арешту в Москві українського журналіста Романа Сущенка. Про це повідомила у своєму листі до Національної спілки журналістів України (НСЖУ) секретар СЖР Надія Ажгіхіна, повідомляє «Детектор медіа».

«Повідомляю, що одразу після Вашого звернення від імені НСЖУ, а також звернень представників ОБСЄ, МФЖ і інших міжнародних організацій у зв’язку з арештом кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка, СЖР провів екстрену робочу нараду, на якій було прийнято рішення звернутися до керівництва ФСБ за роз’ясненнями», - йдеться у листі Ажгіхіної до першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка.

Як наголошує секретар СЖР, у організації «надзвичайно стурбовані тим, що трапилося» і продовжують стежити за ситуацією.

Томіленко підтверджує, що одразу як стало відомо про затримання українського журналіста у Москві, Спілка звернулася з проханням проявити солідарність до СЖР, Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, і до Представника ОБСЄ з питань свободи слова Дуні Міятович.

«Абсурдність звинувачення Романа Сущенка у шпигунстві абсолютно очевидна, - зазначає Томіленко. – Але важливо, щоб про цю очевидність йшлося не лише у вітчизняних заявах, а й у зверненнях різноманітних міжнародних структур».

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: