У Авакова сподіваються, що сьогодні допит Януковича буде забезпечено

У Авакова сподіваються, що сьогодні допит Януковича буде забезпечено
Віктор Янукович

У правоохоронців немає інформації про підготовку акцій під Лук'янівським СІЗО

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив про відсутність інформації щодо підготовки акцій під Лук'янівським СІЗО. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Транспортування (екс-«беркутівців», – Ред.) будуть здійснювати відповідні структури, поліція буде забезпечувати громадський порядок. Минулого разу ми мали ситуацію, коли не мали права повторити чергову революцію в ім'я Януковича, і цього не було допущено. Сьогодні ми сподіваємося, що знайдено варіант, щоб допитати, м'яко кажучи, «свідка», оскільки він повинен бути обвинуваченим. Допит, гадаю, буде забезпечено, в тому числі відповідними технічними засобами», – сказав Варченко.

Він додав: «Повідомлень на подібну тему (акції. – Ред.) у мене немає. Поряд з тим ми не виключаємо, що подібні заходи можуть бути».

Нагадаємо, Святошинський райсуд переніс відеодопит екс-президента України Віктора Януковича з 25 листопада на 28 листопада.

Янукович пообіцяв, що обов’язково буде 28 листопада о 13:00 на засіданні.

Перед цим у засіданні суду було оголошено перерву через відсутність обвинувачених. 

Як відомо, члени «Правого сектора» блокують виїзд з Лук'янівського СІЗО в Києві, звідки мали везти на допит колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» на засідання Святошинського районного суду Києва.

Аваков заявив, що правоохоронці не вступатимуть у силовий конфлікт із протестувальниками під Лук'янівським СІЗО, які заблокували вивезення екс-беркутівців до суду за участю екс-президента Віктора Януковича в режимі відеодопиту. 

Екс-гаранта допитуватимуть як свідка у справі розстрілів на Майдані. Сам він у цей час перебуватиме в Ростовському обласному суді.

Російські ЗМІ раніше повідомляли також, що у Ростові-на-Дону в п'ятницю відбудеться прес-конференція Януковича за підсумками його відеодопиту в Святошинському районному суді Києва. Початок заходу заплановано на 18:00 за київським часом.

Читайте матеріал «Главкома»: «Адвокат Януковича: Перед допитом Віктор Федорович перебуває у піднесеному настрої»

Також читайте статтю «Главкома» «Тепер Федоровича буде багато і всюди». Свідок Янукович і його місія


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: