У Ляшка вимагають порушити кримінальну справу проти Львочкіна

У Ляшка вимагають порушити кримінальну справу проти Львочкіна
Народний депутат України Сергій Льовочкін 

Мосійчук особисто подав заяву про кримінальне правопорушення на Львочкіна

Українські антикорупційні органи повинні розібратися, яким чином Сергій Льовочкін, перебуваючи 20 років на державній службі, отримав у власність багато прибуткового бізнесу, зокрема і телеканал «Інтер».

Про це заявив народний депутат України Ігор Мосійчук на телеканалі ZIK.

«Я особисто подав заяву про кримінальне правопорушення на одного з власників телеканалу «Інтер» Сергія Льовочкіна за статтями несплата податків і незаконне збагачення. Ця людина перебуває 20 років на державній службі, натомість має у власності телеканал та інший прибутковий бізнес. Нехай українські антикорупційні органи розслідують, яким чином Льовочкін отримав це майно», – розповів Мосійчук.

До того ж, фракція «Радикальної партії» в межах обговорення закону про мовні квоти на українських телеканалах ініціювала створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо дослідження фінансування та контенту телеканалу «Інтер».

«Я звернувся до своїх колег у парламенті й попросив підтримати таке рішення. Адже, насправді, російський телеканал ОРТ володіє значною частиною акцій телеканалу «Інтер», – наголосив Мосійчук.

Також, коментуючи прийняття парламентом закону про мовні квоти, Мосійчук зазначив, що українська мова стала домінуючою не через заборони, а завдяки пропаганді.

«Потрібно зробити так, щоб приблизно через 5 років на українському телебаченні було 0% російської мови. Але це залежить від кожного українця і того, як він буде вести пропаганду рідної мови та боротися за Україну в інформаційному просторі», – наголосив народний депутат.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ до Верховної Ради України підготовлено подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова, Євгенія Дейдея та Андрія Лозового.

Народний депутат від «Народного фронту» Євген Дейдей назвав «смішною» заяву генерального прокурора Юрія Луценка про подання на зняття з нього недоторканності.

В Національнму антикорупційному бюро України заявили, що їхні детективи здійснюють розслідування у кримінальних провадженнях лише стосовно двох депутатів, - Євгена Дейдея та Андрія Лозового.

Нагадаємо, заступник голови парламентської фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін задекларував 7 млн 915 тис. 364 доходів за 2016 рік. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: