У МОЗі пояснили причини спалаху ботулізму

У МОЗі пояснили причини спалаху ботулізму
Причина ботулізму – це вживання неякісної консервації, риби, ковбаси
Фото: УНІАН

Захворюваність на ботулізм має тенденцію до зростання саме в літній період

Головний лікар Українського центру контролю та моніторингу захворювань МОЗ України Роман Родина в інтерв'ю «Главкому» пояснив нинішній спалах хвороби.

Родина зазначив, що захворюваність на ботулізм має тенденцію до зростання саме в літній період.

«Якщо аналізувати захворюваність на ботулізм, наприклад, у минулі роки, то вона має тенденцію до зростання саме в літній час. Якщо взимку ми можемо хоч на балконі зберігати продукти, то влітку висока температура. Продукти, які і так швидко псуються, в жарку пору псуються ще швидше. Це і є причиною зростання захворювання на ботулізм щороку. Збудник ботулізму гине при кип’ятінні продукту протягом 10–15 хвилин», - розповів він.

Головний лікар Українського центру контролю та моніторингу захворювань МОЗ України зазначив, хвороба протікає іноді дуже швидко. 

«Іноді швидко – такі випадки дуже сильні ускладнення дають на нервову систему. Є випадки, коли хвороба проявляється наступного дня після зараження. Все залежить від концентрації токсину, який потрапив в організм. Ні, мова не йде про якийсь специфічний імунітет, який убезпечить від захворювання. Міцний імунітет, захисні сили організму можуть полегшити перебіг хвороби», - підкреслив Родина.

Нагадаємо, 31 травня у Херсоні жінка 1986 року народження  захворіла на ботулізм після того, як з'їла в'ялену рибу.

2 червня стало відомо, що у Києві виявили новий випадок захворювання на ботулізм.

У Києві після цього заборонили продавати в'ялену рибу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: