Віце-канцлер Німеччини розповів, коли Туреччина вступить у ЄС

Віце-канцлер Німеччини розповів, коли Туреччина вступить у ЄС

Зігмар Габріель скептично оцінив шанси Туреччини вступити в ЄС у найближчі десятиліття

Віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель заявив, що Туреччина не стане членом Євросоюзу «в осяжній перспективі».

Про це Габріель заявив в інтерв'ю телеканалу ARD, повідомляє DW.

«Я не думаю, що у Туреччини в осяжному майбутньому - я кажу про 10 або 20 років - є шанси увійти до складу ЄС», - зазначив німецький віце-канцлер.

За його словами, шансів на вступ не буде навіть у тому випадку, якщо Анкара виконає всі необхідні умови.

Габріель додав, що зараз у ЄС немає можливостей для прийому "навіть невеликих держав".

Разом з тим він не вважає за доцільне відмовлятися від ведення переговорів з Анкарою з даного питання.

Також Габріель закликав не пов'язувати угоду Туреччини з ЄС щодо біженців і можливу лібералізацію візового режиму для турків.

Він підкреслив, що Європа не повинна дозволяти Туреччині шантажувати себе.

Нагадаємо, в ніч на 16 липня турецькі військові здійснили спробу військового перевороту. У Стамбулі і Анкарі відбувалися авіанальоти, на вулицю вивели танки. Пізніше президент країни Реджеп Ердоган заявив, що основні осередки повстанців ліквідовані.

Через тиждень після перевороту в Туреччині було закрито 131 видання: 45 газет, 29 видавничих будинків, 23 радіостанції, 16 телеканалів, 15 журналів і три новинних агентства. Право турецьким властям ліквідувати ЗМІ забезпечує дія режиму надзвичайного стану в країні, яке Ердоган ввів на три місяці.

4 серпня президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Туреччина не зможе претендувати на вступ до Євросоюзу, поки не виконає всіх необхідних умов і не відмовиться від ідей обмеження демократичних свобод і введення смертної кари для керівників антиурядового заколоту.

Раніше повідомлялося, що канцлер Австрії Крістіан Керн заявив, що хоче почати обговорення серед глав європейських урядів припинення переговорів з Туреччиною про вступ у Європейський Союз з-за проблем з демократією та економікою.

Після цього турецький міністр у справах ЄС Омер Челік розкритикував цю заяву, зазначивши, зокрема, що заяви Керна подібні «заявами правих екстремістів».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: