Журналісти виявили нові фіктивні позики «Приватбанку»

Журналісти виявили нові фіктивні позики «Приватбанку»
Приватбанк

Дев’ять людей напередодні націоналізації «Приватбанку» позичили там понад мільярд доларів

Центр дослідження корупції та організованої злочинності оприлюднив розслідування, відповідно до якого, «Приватбанк» видав кредитів на майже мільярд доларів фірмам, що мають ознаки фіктивності. Тепер після націоналізації їх доведеться закривати облігаціями державної позики. 

Екс-таксист, колишній співробітник аеропорту та директор турагентства виявились серед дев’яти людей, які напередодні націоналізації «Приватбанку» позичили там понад мільярд доларів – про це йдеться у розслідуванні журналіста Грехема Стека, оприлюдненого Центром дослідження корупції та організованої злочинності (OCCPR).

За інформацією розслідувача, всі ці люди пов’язані із одним із двох колишніх основних акціонерів – Ігорем Коломойським.

Журналісти надіслали запит щодо цього до прес-служби установи та до Міністерства фінансів, яке наразі володіє «Приватбанком», і очікує на відповідь.

Напередодні розслідування про 30 «фірм-одноденок», які взяли кредити у «Приваті» на понад сотню мільярдів гривень і щезли, опублікував спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший» «Схеми».

Раніше повідомлялося, що прокуратура провела обшуки у квартирах екс-працівників Приватбанку через 267 млрд кредитів для «своїх».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: