Перемир'я. Порошенко націлився на вибори

Можливо йому зовсім байдуже, що гарантуючи вибори таким чином, він відмовляється від частини території

Загалом, перемир'я на таких умовах могло бути підписане і місяць, і два місяці тому.

Єдиним чітким позитивом, судячи з заяви Порошенка, слід вважати звільнення наших заручників. Але і тут є великі "але", бо скорше за все РФ не вважатиме тих, хто утримуються на її території, заручниками (Надія Савченко). Також є підстави вважати, що багато наших полонених останніми днями були передані в РФ. Ну і звичайно амністування терористів і зрадників теж не надто захоплююча для нас перпектива.

Ви майже напевно заперечите: а як же припинення вогню, яке врятує багато життів?!

Я відповім: 1) нехай спершу врятує, 2) а як же життя тих українських патріотів, які не дочекаються звільнення на окупованих територіях? 3) а навіщо були віддані життя тих, хто вже загинув?

Одним словом, не дам я Вам спекулювати на "врятованих життях".

Далі, я не розумію навіщо і не хочу, щоб гроші українських платників податків витрачалися на відновлення інфраструктури на контрольованих терористами територіях. Чи вони вже більше не терористи, а "учасники переговорів"?

Я не розумію, як підписаний документ може поважати територіальну цілісність і суверенітет України? Невже Росія виходить з Криму?

І взагалі, де там Росія? Хто сказав, що це тепер спільний план? Там є підпис Путіна? Може Путін пообіцяв вивести війська з Донбасу? Чи дав "чєстноє купєчєскоє"? Так Путін, на відміну від Порошенка, не купець. Державник. Довбанутий на всю кгбешні голову, але державник.

Що я розумію, так це те, що Порошенко націлився на вибори. Можливо йому зовсім байдуже, що гарантуючи вибори таким чином, він відмовляється від частини території. Чи не відмовляється і ДНР з ЛНР, як місцева влада, організовуватимуть голосування?

Можливо, він збирається виграти час, виграти вибори, а тоді "парєшать всє вапроси"? Не знаю. Путін з його посіпаками на Донбасі теж не роззброєнням у цей час займатимуться. У них тепер ще й аеродром є. І плацдарм під Маріуполем.

До речі, а що там з кордонами? Іх для нас пильно стерегтимуть ДНР з ЛНР чи сама Росія? Чи ми зашлемо на пункти пропуску партію нових заручників - наших прикордонників?

Зрозуміло, помітно (аж занадто), що Порошенко хоче, щоб усі почули і зрозуміли, що перемир'я досягнув він і на його умовах.

Ми почули і запам'ятали.

Чи допоможе це Петру Олексійовичу?

Не знаю... Не впевнений... Хоча, якщо Ківалова - на ЦВК, то "дєло в шляпє"?