Богдан Яременко Народний депутат України

Перемир'я. Порошенко націлився на вибори

Можливо йому зовсім байдуже, що гарантуючи вибори таким чином, він відмовляється від частини території

Загалом, перемир'я на таких умовах могло бути підписане і місяць, і два місяці тому.

Єдиним чітким позитивом, судячи з заяви Порошенка, слід вважати звільнення наших заручників. Але і тут є великі "але", бо скорше за все РФ не вважатиме тих, хто утримуються на її території, заручниками (Надія Савченко). Також є підстави вважати, що багато наших полонених останніми днями були передані в РФ. Ну і звичайно амністування терористів і зрадників теж не надто захоплююча для нас перпектива.

Ви майже напевно заперечите: а як же припинення вогню, яке врятує багато життів?!

Я відповім: 1) нехай спершу врятує, 2) а як же життя тих українських патріотів, які не дочекаються звільнення на окупованих територіях? 3) а навіщо були віддані життя тих, хто вже загинув?

Одним словом, не дам я Вам спекулювати на "врятованих життях".

Далі, я не розумію навіщо і не хочу, щоб гроші українських платників податків витрачалися на відновлення інфраструктури на контрольованих терористами територіях. Чи вони вже більше не терористи, а "учасники переговорів"?

Я не розумію, як підписаний документ може поважати територіальну цілісність і суверенітет України? Невже Росія виходить з Криму?

І взагалі, де там Росія? Хто сказав, що це тепер спільний план? Там є підпис Путіна? Може Путін пообіцяв вивести війська з Донбасу? Чи дав "чєстноє купєчєскоє"? Так Путін, на відміну від Порошенка, не купець. Державник. Довбанутий на всю кгбешні голову, але державник.

Що я розумію, так це те, що Порошенко націлився на вибори. Можливо йому зовсім байдуже, що гарантуючи вибори таким чином, він відмовляється від частини території. Чи не відмовляється і ДНР з ЛНР, як місцева влада, організовуватимуть голосування?

Можливо, він збирається виграти час, виграти вибори, а тоді "парєшать всє вапроси"? Не знаю. Путін з його посіпаками на Донбасі теж не роззброєнням у цей час займатимуться. У них тепер ще й аеродром є. І плацдарм під Маріуполем.

До речі, а що там з кордонами? Іх для нас пильно стерегтимуть ДНР з ЛНР чи сама Росія? Чи ми зашлемо на пункти пропуску партію нових заручників - наших прикордонників?

Зрозуміло, помітно (аж занадто), що Порошенко хоче, щоб усі почули і зрозуміли, що перемир'я досягнув він і на його умовах.

Ми почули і запам'ятали.

Чи допоможе це Петру Олексійовичу?

Не знаю... Не впевнений... Хоча, якщо Ківалова - на ЦВК, то "дєло в шляпє"?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: