Вибори у Криму – державна зрада чи колаборантство?

Оголошені нашими правоохоронцями попередження, що причетні до проведення незаконних виборів у Криму будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, – абсолютно правильні й доречні.

А за якою статтею Кримінального кодексу, дозвольте запитати?

Ні, підібрати певний формат, звісно, можна. Когось навіть у державній зраді можна звинуватити, ще в ряді інших правопорушень. Але це все доволі проблематичні правові конструкції.

Для такого злочину, на мій погляд, є дуже чітка кваліфікація – колаборантство. От тільки такої статті в нашому кодексі нема. А нардепи, в тому числі й ті, що з патріотів, чомусь категорично проти.

Я давно про це «хвилю піднімаю». Пригадую, як десь два-три роки тому на одному телеканалі після мого ефіру, де про це говорив, ведучі потім допитувалися про це наступного гостя. Ним був Тимчук («Інформаційний спротив») з «Народного фронту». Дуже кручено й незрозуміло доводив, що не треба, є ж, мовляв, державна зрада. От тільки зараз потрохи тих, хто міг би вже сидіти за колаборантство, звільняють через невідповідність статті про державну зраду. Одіозного Коцабу пригадуєте? Так отож...