Тарас Чорновіл Журналіст, політичний діяч

Вибори у Криму – державна зрада чи колаборантство?

Оголошені нашими правоохоронцями попередження, що причетні до проведення незаконних виборів у Криму будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, – абсолютно правильні й доречні.

А за якою статтею Кримінального кодексу, дозвольте запитати?

Ні, підібрати певний формат, звісно, можна. Когось навіть у державній зраді можна звинуватити, ще в ряді інших правопорушень. Але це все доволі проблематичні правові конструкції.

Для такого злочину, на мій погляд, є дуже чітка кваліфікація – колаборантство. От тільки такої статті в нашому кодексі нема. А нардепи, в тому числі й ті, що з патріотів, чомусь категорично проти.

Я давно про це «хвилю піднімаю». Пригадую, як десь два-три роки тому на одному телеканалі після мого ефіру, де про це говорив, ведучі потім допитувалися про це наступного гостя. Ним був Тимчук («Інформаційний спротив») з «Народного фронту». Дуже кручено й незрозуміло доводив, що не треба, є ж, мовляв, державна зрада. От тільки зараз потрохи тих, хто міг би вже сидіти за колаборантство, звільняють через невідповідність статті про державну зраду. Одіозного Коцабу пригадуєте? Так отож...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: