Чому не можна розкидатися терміном «геноцид» наліво і направо

Неуки із плакатом про геноцид дітей біля ради

Класичний геноцид: Голодомор 1932-33, коли на корню нищили активне самозайняте село

Бісить, коли терміном «геноцид» розкидаються наліво і направо. Тарифний, дитячий та інший триндьож...

Отже, «геноцид» — цілеспрямовані дії з метою знищення повністю або частково окремих груп населення чи цілих народів за національними, етнічними, расовими, корисними або релігійними мотивами. 

Прояви «геноциду» це: 1) вбивство членів груп, 2) тяжкі тілесні на психічні ушкодження, 3) унеможливлення народження дітей у групі, 4) насильницьке відлучення дітей від батьків і передача іншим групам.

Класичні геноциди: Голодомор 1932-33, коли на корню нищили активне самозайняте село. Без цих чисток більшовики і колгоспи ніколи би не закріпилися в українській провінції. Село до першоі чверті ХХ століття було офігенєннє: без пиятики, депресухи і тотальної забитості. Мій прапрадід священникував у селі на 14 тисяч населення — зараз там лишилося до 100 древніх бабушок і руїна церкви. Після чисток і експериментів радянщини.

Власне тому у 1930 році, коли замайоріли загрози селянського бунту, Сталін писав наступне до Кагановича про майбутній голодомор:

«Якщо не візьмемось нині за виправлення становища в Україні, Україну можемо втратити… Поставити собі за мету перетворити Україну у найкоротший термін на справжню фортецю СРСР; на справжню зразкову республіку. Грошей на це не шкодувати».

Світові приклади геноциду.

Геноцид в Руанді, коли хуту зарізали мачете до мільйона тутсі, політика «Украдене покоління» в Австралії, коли із початку 1900 до 1970 урядовці вилучали дітей у аборигенів і віддавали їх у білі родини, щоб «зробити їх життя кращим». Лише у 2008 уряд приніс офіційні вибачення.
Холокост, коли в концтаборах і гоніннях загинуло 5-6 мільйонів людей. Маленька деталь, якщо число загиблих в концтаборах Третього рейху, більш менш досліджене, скільки євреєв загинуло на території СРСР невідомо, адже усіх вписували у «совєтські гражданє».

Етнічна чистка мусульман і сербів в Сребрениці. Жертв геноциду ґвалтували, убивали і спалювали.

Червоні кхмери у Камбоджі, які експерементували із комунами. Жертви — до 3 мільйонів.
Людей розстрілювали, забивали, рубали голови кирками та мотиками, топили у воді, душили пластиковими пакетами; маленьких дітей вішали на деревах. Як катів та вбивць кхмери часто використовували неповнолітніх підлітків. Значна частина померлих загинула також внаслідок голодомору та хвороб.