Пандемія коронавірусу запускає антиглобалістський тренд

Але надія є, тому що український виборець звик думати шлунком...

На цей блог надихнув один чиновник, який за Порошенка займався національно-патріотичним вихованням. Гомофоб, поборник Христа та традиційних сімейних цінностей. 2 чи 3 роки тому він пішов до київського музею палеонтології і причепився там до екскурсовода. Мета всього дійства полягала в тому, щоб унаочнити переваги креаціонізму над еволюціонізмом.

Чиновник допитувався: якщо світ створив не Бог, а Дарвін, чому нинішні мавпи не перетворюються на людей? За його словами, екскурсовод знітився і промовчав. Вірю, що знітився, вірю, що промовчав. А що він мав казати? Пояснювати зовні адекватній дорослій людині, що то були не ті мавпи? Та й не за тим людина туди прийшла…

Станом на зараз наш чиновник у відставці, але майже напевно повернеться в управлінську вертикаль чи у політичне життя, якщо у наступному парламенті будуть представлені консервативні праві партії.

Пандемія коронавірусу запускає антиглобалістський тренд, який будуть юзати політсили саме такого розливу. А відтак можна чекати всього букету супровідних бонусів: посилення клерикалізму у нашій й без того «воцерковленій» країні, посилення гомофобії, посилення спроб затиснути жінку в обіймах характерної української родини – задушливої, як липневий полудень.

Втім, є і «добра» новина. Український виборець, який звик думати шлунком, навряд чи масово піде за ідейними консерваторами. Він шукатиме економічний соціалізм і дешеві тарифи. Тому ортодокси і ретрогради пролітають як мавпи над джунглями Амазонки. А втім… Небезпека їхнього реваншу є.