Наталія Лебідь Експертка Центру політичного консалтингу, журналістка

Пандемія коронавірусу запускає антиглобалістський тренд

Але надія є, тому що український виборець звик думати шлунком...

На цей блог надихнув один чиновник, який за Порошенка займався національно-патріотичним вихованням. Гомофоб, поборник Христа та традиційних сімейних цінностей. 2 чи 3 роки тому він пішов до київського музею палеонтології і причепився там до екскурсовода. Мета всього дійства полягала в тому, щоб унаочнити переваги креаціонізму над еволюціонізмом.

Чиновник допитувався: якщо світ створив не Бог, а Дарвін, чому нинішні мавпи не перетворюються на людей? За його словами, екскурсовод знітився і промовчав. Вірю, що знітився, вірю, що промовчав. А що він мав казати? Пояснювати зовні адекватній дорослій людині, що то були не ті мавпи? Та й не за тим людина туди прийшла…

Станом на зараз наш чиновник у відставці, але майже напевно повернеться в управлінську вертикаль чи у політичне життя, якщо у наступному парламенті будуть представлені консервативні праві партії.

Пандемія коронавірусу запускає антиглобалістський тренд, який будуть юзати політсили саме такого розливу. А відтак можна чекати всього букету супровідних бонусів: посилення клерикалізму у нашій й без того «воцерковленій» країні, посилення гомофобії, посилення спроб затиснути жінку в обіймах характерної української родини – задушливої, як липневий полудень.

Втім, є і «добра» новина. Український виборець, який звик думати шлунком, навряд чи масово піде за ідейними консерваторами. Він шукатиме економічний соціалізм і дешеві тарифи. Тому ортодокси і ретрогради пролітають як мавпи над джунглями Амазонки. А втім… Небезпека їхнього реваншу є.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: