Пандемія коронавірусу: українці не мають бути заручниками некомпетентності влади

Фото: УНІАН

«Україна сьогодні потребує системних кроків»

Люди не мають бути заручниками некомпетентності влади. Але зараз не час зводити політичні рахунки. «Європейська Солідарність» твердо налаштована на консолідацію і законодавче забезпечення захисту українців.

Країна сьогодні потребує системних кроків. Можу навести приклад 2014-2015 років, коли при пустому казначействі були знайдені ресурси, мобілізовані сили держави і дана відсіч російській агресії. Тоді ми знайшли гроші для збільшення винагороди військовослужбовцям, і зараз ми намагаємося йти тим самим шляхом, щоб захистити лікарів і воїнів.

Ми брали активну участь у засіданні робочої групи і запропонували закон, що створює можливості для соціального захисту людей і для необхідних медичних кроків. Я виступив його співавтором.

Пан прем‘єр-міністр дійсно врахував мою пропозицію щодо обмеження зарплат усім державним службовцям. Але у країні є не лише державні службовці. Ми домовилися, що високі заробітні плати залишаться лише у лікарів і військовослужбовців. А зараз за законопроектом про зміни до бюджету прокурори, працівники ДБР не мають жодних обмежень. Тому нагадую: лише лікарі і військові! Прошу зберегти нашу домовленість.

Ще один пункт, до якого дослухалися — це заміна Стабілізаційного фонду на Фонд боротьби з коронавірусом і обмеження напрямків використання ресурсів виключно на боротьбу з коронавірусом. Вважаю цей крок позитивним, але у Фонді боротьби з коронавірусом залишилося спрямування коштів до Пенсійного фонду. Прошу, перерахуйте кошти до Пенсійного фонду напряму і не залишайте їх у нерозподілених видатках. Так само потрібно вчинити із Фондом по боротьбі із безробіттям. Також ми запропонували підтримати місцеві бюджети і поки що не побачили реакцію на цю позицію.

Без урахування цих пропозицій ми не можемо підтримати законопроект про зміни до бюджету. Сподіваюся, наші пропозиції будуть враховані.