Петро Порошенко П'ятий президент України

Пандемія коронавірусу: українці не мають бути заручниками некомпетентності влади

Фото: УНІАН

«Україна сьогодні потребує системних кроків»

Люди не мають бути заручниками некомпетентності влади. Але зараз не час зводити політичні рахунки. «Європейська Солідарність» твердо налаштована на консолідацію і законодавче забезпечення захисту українців.

Країна сьогодні потребує системних кроків. Можу навести приклад 2014-2015 років, коли при пустому казначействі були знайдені ресурси, мобілізовані сили держави і дана відсіч російській агресії. Тоді ми знайшли гроші для збільшення винагороди військовослужбовцям, і зараз ми намагаємося йти тим самим шляхом, щоб захистити лікарів і воїнів.

Ми брали активну участь у засіданні робочої групи і запропонували закон, що створює можливості для соціального захисту людей і для необхідних медичних кроків. Я виступив його співавтором.

Пан прем‘єр-міністр дійсно врахував мою пропозицію щодо обмеження зарплат усім державним службовцям. Але у країні є не лише державні службовці. Ми домовилися, що високі заробітні плати залишаться лише у лікарів і військовослужбовців. А зараз за законопроектом про зміни до бюджету прокурори, працівники ДБР не мають жодних обмежень. Тому нагадую: лише лікарі і військові! Прошу зберегти нашу домовленість.

Ще один пункт, до якого дослухалися — це заміна Стабілізаційного фонду на Фонд боротьби з коронавірусом і обмеження напрямків використання ресурсів виключно на боротьбу з коронавірусом. Вважаю цей крок позитивним, але у Фонді боротьби з коронавірусом залишилося спрямування коштів до Пенсійного фонду. Прошу, перерахуйте кошти до Пенсійного фонду напряму і не залишайте їх у нерозподілених видатках. Так само потрібно вчинити із Фондом по боротьбі із безробіттям. Також ми запропонували підтримати місцеві бюджети і поки що не побачили реакцію на цю позицію.

Без урахування цих пропозицій ми не можемо підтримати законопроект про зміни до бюджету. Сподіваюся, наші пропозиції будуть враховані.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: