Україна не повинна реагувати на заяви російського самодура

Зовсім недавно член ростовського відділення партії Єдина Росія Антон Бредіхін заявив, що після вступу України в митний союз необхідно переселити 7 мільйонів громадян України в Сибір.

Зовсім недавно член ростовського відділення партії Єдина Росія Антон Бредіхін заявив, що після вступу України в митний союз необхідно переселити 7 мільйонів громадян України в Сибір. Бредіхін мотивував це необхідністю створення демографічного кордону проти китайського напливу.

Та реакція, яка зараз є з приводу цієї так званої пропозиції є дещо перебільшеною. Не варто реагувати на заяви якогось регіонального російського самодура, який нічого не вирішує.

Якщо говорити по суті проблеми, то очевидно, що в Росії є проблема з населенням і всі це розуміють. Росія потребує населення, яке є принаймні ментально близьким до так званого «русского міра». Через це й ведеться боротьба. Пробують цей формат «русского міра» накинути на Україну. Насправді, Росії потрібна не стільки Україна, як потрібні українці в якості будівничих «русского міра» на величезних просторах, які не можуть бути опановані виключно росіянами.

Зроблені заяви – це певна провокація, це може бути елементом інформаційної війни, яку Росія вже багато років веде проти України. Якби щось подібне пролунало на адресу росіян з української сторони, то розвиток події залежав би від того, на якому рівні пролунала заява. Зважаючи на той стан інформаційної напруги який є між Україною і Росією, думаю, що російські засоби масової інформації це дуже сильно б роздули. Говорили б про антиросійську істерію в Україні.

Те, що офіційні особи в Україні ніяким чином на це не відреагували можна вважати нормальним, оскільки це не офіційна позиція Росії. Це позиція якогось політика, рівень впливу якого прямує до нуля.