Джо Байден: політик, який зробив ключовий внесок у порятунок України від режиму Путіна

Байден постійно заявляє, що не дозволить Путіну здобути перемогу в Україні

Ми завжди будемо вдячні американському народові, який довірив на цей час президенту Байдену керівництво США

Сьогодні виповнилось 80 років Джозефу Байдену – який увійде в історію як політик, який зробив ключовий внесок у порятунок України від російського нацистського режиму Путіна.

Коли Байден у серпні 2021-го раптово завершив 21 річне перебування американських військ в Афганістані, на що не вистачало волі попереднім президентам, це стало шоком. Тільки зараз зрозуміло, наскільки вдалим був цей стратегічний крок, який на той момент призвів до різкого падіння рейтингу Байдена в США. Але Байден зробив непопулярний хід, щоб підготувати Америку до більш небезпечних викликів. 31 серпня 2021 року найбільшим викликом Байден назвав загрози з боку Росії та Китаю, і тому Афганістан треба терміново залишити, щоб Америка могла з концентрувати сили для пріорітетів. Байден передбачив, що слабкість США буде використана для глобальної дестабілізації усього світу, для нападу на Україну. І пожертвував своєю популярністю, щоб зробити свою країну сильною.

Байден зробив неймовірно багато, щоб зупинити РФ. Чотири місяці він постійно попереджав РФ від вторгнення в Україну та закликав владу України готуватись до війни. Безпрецедентна політична кампанія в історії.

Зараз з початку вторгнення Україна отримала безкоштовно від США озброєння та уклала контракти на отримання майже в 19 мільярдів доларів, це в 20 разів більше ніж виділено у бюджеті МО України на закупівлю озброєння в 2022 році. Також сума фінансової допомоги від міжнародних організацій для підтримки нашої економіки – 23 мільярди доларів.

Байден постійно заявляє, що не дозволить Путіну здобути перемогу в Україні. І без допомоги США ми не змогли б розгромити російських окупантів та провести такі вдалі контрнаступи.

Ми завжди будемо вдячні американському народові, який довірив на цей час президенту Байдену керівництво США.