Юрій Бутусов Журналіст, громадський діяч

Джо Байден: політик, який зробив ключовий внесок у порятунок України від режиму Путіна

Байден постійно заявляє, що не дозволить Путіну здобути перемогу в Україні

Ми завжди будемо вдячні американському народові, який довірив на цей час президенту Байдену керівництво США

Сьогодні виповнилось 80 років Джозефу Байдену – який увійде в історію як політик, який зробив ключовий внесок у порятунок України від російського нацистського режиму Путіна.

Коли Байден у серпні 2021-го раптово завершив 21 річне перебування американських військ в Афганістані, на що не вистачало волі попереднім президентам, це стало шоком. Тільки зараз зрозуміло, наскільки вдалим був цей стратегічний крок, який на той момент призвів до різкого падіння рейтингу Байдена в США. Але Байден зробив непопулярний хід, щоб підготувати Америку до більш небезпечних викликів. 31 серпня 2021 року найбільшим викликом Байден назвав загрози з боку Росії та Китаю, і тому Афганістан треба терміново залишити, щоб Америка могла з концентрувати сили для пріорітетів. Байден передбачив, що слабкість США буде використана для глобальної дестабілізації усього світу, для нападу на Україну. І пожертвував своєю популярністю, щоб зробити свою країну сильною.

Байден зробив неймовірно багато, щоб зупинити РФ. Чотири місяці він постійно попереджав РФ від вторгнення в Україну та закликав владу України готуватись до війни. Безпрецедентна політична кампанія в історії.

Зараз з початку вторгнення Україна отримала безкоштовно від США озброєння та уклала контракти на отримання майже в 19 мільярдів доларів, це в 20 разів більше ніж виділено у бюджеті МО України на закупівлю озброєння в 2022 році. Також сума фінансової допомоги від міжнародних організацій для підтримки нашої економіки – 23 мільярди доларів.

Байден постійно заявляє, що не дозволить Путіну здобути перемогу в Україні. І без допомоги США ми не змогли б розгромити російських окупантів та провести такі вдалі контрнаступи.

Ми завжди будемо вдячні американському народові, який довірив на цей час президенту Байдену керівництво США.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: