Коли народу пропонують написати Конституцію, то це чистої води локшина на вуха

У народу в голові суцільна каша і там часто поєднуються непоєднувані ідеї

Чогось згадалося. Про Конституцію. Ліньки дивитися в гуглі, який це був рік, але в СРСР за Брежнєва ухвалювали нову Конституцію.

Висунули її на всенародне обговорення. Газети мали друкувати пропозиції від громадян відносно цієї конституції. Я вже не пам'ятаю точно конкретні пропозиції. Але яку тільки х**ню не присилали до редакцій.

Бувало таке, що ніяких пропозицій не було. Тоді журналісти телефонували до парткому чи комітету комсомолу якогось підприємства чи установи. Просили виділити прізвище якогось ударника і самі за нього придумували пропозиції до конституції. Це була повна профанація. Імітація обговорення.

На завершення всього цього псевдообговорення редакції мали узагальнити ці пропозиції і передати на гору. Але реально конституцію написав бюрократичний партійний апарат КПСС, яка тоді була «провідною і спрямовуючою силою радянського суспільства». 

Коли народу пропонують написати Конституцію, то це чистої води локшина на вуха, бо у народу в голові суцільна каша і там часто поєднуються непоєднувані ідеї. Якщо всі ці ідеї врахувати, то вийде текст для шизофреніків, де будуть існувати взаємовиключні речі. Таке. Просто згадалося.