Юрій Луканов Журналіст

Коли народу пропонують написати Конституцію, то це чистої води локшина на вуха

У народу в голові суцільна каша і там часто поєднуються непоєднувані ідеї

Чогось згадалося. Про Конституцію. Ліньки дивитися в гуглі, який це був рік, але в СРСР за Брежнєва ухвалювали нову Конституцію.

Висунули її на всенародне обговорення. Газети мали друкувати пропозиції від громадян відносно цієї конституції. Я вже не пам'ятаю точно конкретні пропозиції. Але яку тільки х**ню не присилали до редакцій.

Бувало таке, що ніяких пропозицій не було. Тоді журналісти телефонували до парткому чи комітету комсомолу якогось підприємства чи установи. Просили виділити прізвище якогось ударника і самі за нього придумували пропозиції до конституції. Це була повна профанація. Імітація обговорення.

На завершення всього цього псевдообговорення редакції мали узагальнити ці пропозиції і передати на гору. Але реально конституцію написав бюрократичний партійний апарат КПСС, яка тоді була «провідною і спрямовуючою силою радянського суспільства». 

Коли народу пропонують написати Конституцію, то це чистої води локшина на вуха, бо у народу в голові суцільна каша і там часто поєднуються непоєднувані ідеї. Якщо всі ці ідеї врахувати, то вийде текст для шизофреніків, де будуть існувати взаємовиключні речі. Таке. Просто згадалося.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: