Аваков: в Україні розкривають 92% убивств

Глава МВС України Арсен Аваков
Фото: Главком

За словами глави МВС, статистика показує поліпшення факторів безпеки в Україні

Розкриття вбивств в Україні на даний момент становить 92%. Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Статистика показує поліпшення факторів безпеки. Ми бачимо, що знижується кількість тяжких злочинів, зокрема вбивств, і це вже стійка тенденція. Як ви розумієте, з убивств статистику неможливо фальсифікувати: труп або є, або його немає. Так от, розкриття таких злочинів сьогодні на рівні 92%», - сказав Аваков.

За його словами, такі показники говорять про те, що поліція вже пережила кризу через перезавантаження системи, здобула компетентність і ефективність у роботі. Крім того, за словами міністра, «трохи нормалізувалася суспільно-політична ситуація в суспільстві, адже в цілому рівень злочинності завжди пов'язаний з ситуацією в соціумі».

Нагадаємо, у середині листопада близько сотні активістів вимагали відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова під відомчим спецкомлексом, де проживає глава МВС.

Учасники акції звинувачували Авакова у провалі реформи правоохоронних органів. Вони стверджують, що наслідком цього провалу стали напади на цивільних активістів і вбивства Павла Шеремета, Ірини Ноздровської, Катерини Гандзюк та інших.