Під оселею Авакова активісти вимагають відставки міністра (фото, відео)

Під оселею Авакова активісти вимагають відставки міністра (фото, відео)
Активісти запалили фаєри під воротами оселі Авакова
Фото: РБК-Україна

Учасники акції звинувачують Авакова у провалі реформи правоохоронних органів

Сьогодні, 17 листопада, близько сотні активістів вимагають відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова під відомчим спецкомлексом, де проживає глава МВС.

Учасники акції звинувачують Авакова у провалі реформи правоохоронних органів. Вони стверджують, що наслідком цього провалу стали напади на цивільних активістів і вбивства Павла Шеремета, Ірини Ноздровської, Катерини Гандзюк та інших.

«Коли нас вбивають, Аваков постить лимони з відпочинку та лайкає дописи, що активісти погані. Замість розкриття злочинів нам намагаються донести думку, що вбивати людей, якщо їх позиція тобі не подобається, - це нормально. Якщо не зупинити цей терор, то все закінчиться дуже погано, призведе до хаосу всередині країни», - заявив одеський активіст Сергій Стерненко, який пережив кілька нападів.

Учасники акції також вимагають відставки генерального прокурора Юрія Луценка. Вони принесли плакати з написами «Аваков мусор», «Хто замовив активістів?», «Непокаране зло росте», «АвакOFF».

Активісти запалили фаєри під воротами оселі Авакова. Вони скандують «Авакова у відставку» і «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Акцію організували «Автомайдан», ЦПК та громадська ініціатива «Хто замовив Катю Гандзюк?». Прийшли також активісти націоналістичної організації С14 і люди в камуфляжі з шевронами «Донбас». Біля огорожі спецкомплексу знаходиться кілька поліцейських.

Як відомо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Вилита зловмисником сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

4 листопада Гандзюк померла у лікарні.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів нападу на Гандзюк відомостей щодо його замовників.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Глава Національної поліції Сергій Князєв оприлюднив відеозапис із свідченнями і слідчим експериментом у справі про напад на Гандзюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: