Харків’янка віддала шахраю п’ять тисяч доларів за «непритягнення її сина до відповідальності»

Ілюстративне фото

Зловмисник представився жінці працівником поліції

У Харкові 62-річна жінка віддала п’ять тисяч доларів шахраю, який у телефонному режимі представився працівником поліції та повідомив, що її син затриманий за скоєння кримінального правопорушення. Про цей випадок повідомляє прес-служба Головного управління національної поліції в Харківській області, передає «Главком».

«25 березня до поліції звернулася 62-річна жителька району. Вона розповіла, що на її стаціонарний та мобільний телефон подзвонив невідомий. Зловмисник представився працівником поліції та повідомив, що її син затриманий за скоєння кримінального правопорушення. Щоб «вирішити» питання, він запросив гроші. Жінка віддала злодію свої заощадження. В ході перевірки працівники поліції встановили, що син заявниці до правоохоронних органів не доставлявся», — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці Лівобережного відділення поліції м. Вінниці спільно з працівниками управління карного розшуку обласної поліції затримали двох чоловіків, які ошукали сімох вінничан. Зловмисники працювали за популярною телефонною схемою «ваш син потрапив в поліцію». Понад 200 тисяч гривень довірливі громадяни віддали незнайомцям.