Катування дитини в Черкасах: хлопчик помер, не виходячи з коми

До знущань над дитиною може бути причетна його нерідна бабуся
Фото: 5 канал

Медики боролися за життя семирічного хлопчика два тижні

Понівечений хлопчик з Черкас, якого могли катувати, помер у лікарні. 7-річний Андрій був госпіталізований з жахливими травмами та ушкодженнями. Дитина перебувала у термінальній комі. Про смерть хлопчика виданню «Про все» повідомив директор Черкаської дитячої обласної лікарні Микола Кондрацький.

Медики боролися за життя семирічного хлопчика два тижні. У нього була черепно-мозкова травма та численні травми, які викликали сльози навіть у лікарів. Дитина мала пролежні, у неї були надірвані вухо, губа та статевий орган. Також повідомлялося, що на тілі хлопчика були сліди від недопалків.

Хлопчик помер 5 вересня, о 18:10, сказав Кондрацький.

У причетності до травмування дитини правоохоронці підозрюють нерідну бабусю хлопчика. Наразі вона знаходиться у СІЗО.

За даними ЗМІ, її звуть Вікторія Лясова, вона була фігуранткою кримінальних справ, проте відповідальності чомусь уникла. Упродовж 2013-15 років жінка з чоловіком проходила в них, які відкривали через напади собак на людей з нелегального розплідника Лясових.

Жертвою одного з інцидентів у 2015 році стала мати маленької дитини в парку - жінку врятував охоронець, згодом їй зробили операцію. За два роки собаки покусали сусіда Лясових, за що вони отримали штраф від суду й ухвалу про конфіскацію тварин. Рішення довго не могли виконати.

Як пише ЗМІ, Лясову кілька разів офіційно розшукували, у тому числі за легкі тілесні ушкодження. В одному з рішень судів у 2020 році також надавався дозвіл на її затримання за грабіж, поєднаний з насильством.

«Дозволити Черкаському відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області затримати обвинувачену з метою її приводу для участі в розгляді кримінального провадження. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Черкаську місцеву прокуратуру», – йдеться в тексті рішення.

Як йдеться в матеріалі, тоді правоохоронці жінку «не знайшли», попри те, що вона проживала у себе вдома. На повідомлення від сусідів реакції поліції не було, пишуть журналісти.

24 серпня цього року в лікарні опинився шестирічний Андрій, нерідний онук Лясової. Його прийомні батьки лікуються у Києві, тому залишили хлопчика Лясовим.

Медики діагностували у хлопчика гематому головного мозку, відірвані губи й погризені тваринами вуха. Крім того, на тілі виявили сліди опіків від цигарок. Сусіди підозрюють, що хлопця могли шматувати і собаки. У родини з десяток псів, і кілька років тому їхні агресивні алабаї вже нападали на людей, – кажуть місцеві. Також сусіди припускають, хлопчик міг потерпати від домашнього насильства.

За попередньою інформацією, семирічний хлопчик пролежав без свідомості кілька днів. Вже після цього стало відомо про ймовірні катування дитини.