Клімкін завтра обговорить із главою МЗС Білорусі зникнення українця Гриба

Павло Клімкін

Фото: День

Клімкін у четвер візьме участь у черговому засіданні МЗС в форматі «Вишеградська четвірка+Східне партнерство»

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін планує завтра обговорити справу зниклого сина українського військовослужбовця Павла Гриба зі своїм білоруським колегою. Про це голова МЗС повідомив у своєму Twitter.

«Завтра в Будапешті планую обговорити справу зниклого громадянина України Павла Гриба з білоруським колегою Макеєм», - написав Клімкін.

Також він повідомив, що в четвер візьме участь в черговому засіданні МЗС в форматі «Вишеградська четвірка+Східне партнерство».

«Східне партнерство» має допомагати Україні, а ми маємо бути готові ефективно скористатися допомогою ЄС», - написав голова МЗС.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. 

Гриб вважає, що сина могли виманити і затримати російські спецслужби.

Україна направила Білорусі ноту протесту через викрадення сина прикордонника.

Зниклого в Білорусі сина українського військового серед затриманих не знайшли.

Повідомлялося, що Павло Гриб може перебувати в управлінні ФСБ в Краснодарі.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо зниклого на території Республіки Білорусь громадянина України Павла Гриба.