Лутковська взялася за справу зниклого в Білорусі українця

Лутковська взялася за справу зниклого в Білорусі українця
Зниклий в Білорусі Павло Гриб

Омбудсмен Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової щодо зниклого на території Республіки Білорусь громадянина України Павла Гриба. За наявною інформацією, згодом його було передано правоохоронним органам Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

«Прошу Вас перевірити інформацію про факт затримання Павла Гриба, правові підстави затримання, про його місцезнаходження, умови тримання і стан його здоров’я», – йдеться у листі  Лутковської.

За словами омбудсмана України, той факт, що у батьків Павла Гриба відсутня будь-яка інформація про те, у якій установі перебуває їхній син і на яких підставах, викликає серйозну занепокоєність.

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, що відправився в сусідню країну ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. 

Гриб вважає, що сина могли виманити і затримати російські спецслужби.

Україна направила Білорусі ноту протесту через викрадення сина прикордонника.

Зниклого в Білорусі сина українського військового серед затриманих не знайшли.

Повідомлялося, що Павло Гриб може перебувати в управлінні ФСБ в Краснодарі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: