Печерський суд запевняє, що син Януковича не фігурує у справі про арешт коштів 11 компаній

Печерський райсуд повідомив, що прізвище Януковича не вказувалось у жодних документах, наданих до суду органом досудового розслідувавання

Слідство не згадало про причетність сина колишнього президента Віктора Януковича до рахунків компанії, з яких нещодавно зняли арешт.

Про це повідомляє прес-служба Печерського районного суду м. Києва у Facebook.

16 квітня українські ЗМІ повідомляли, що у лютому Печерський райсуд зняв арешт з коштів, які належали ТОВ «Лайтрум», ТОВ «Мелон 8», ТОВ «Бенефіт-Консалт», ТОВ «Араніт К», ТОВ «Квардіс Н», ТОВ «Тіпікон А», ТОВ «Вектор-Перспектива», ТОВ «Компанія з управління активами «ВБР-Інвест»», ТОВ «Лайтрум», «Аскор-Інвест», ТОВ «Фінансова Група «Леголас» та інші.

Зазначалося, що ці компанії пов’язані з сином президента-втікача Олександром Януковичем.

Водночас Печерський райсуд повідомив, що прізвище Януковича не вказувалось у жодних документах, наданих до суду органом досудового розслідувавання.

«Крім того, ця інформація не озвучувалася й присутніми в судовому засіданні представниками органу розслідування», - йдеться у повідомленні.

Також, правоохоронні органи й не зверталися до суду про повторний арешт коштів, як це відбувається практично в щоденній практиці органів слідства в подібних випадках.

Як відомо, у жовтні 2015 року слідчі МВС заарештували понад 2,6 млрд на вищевказаних  рахунках. Згодом 2016 року деяким вкладникам банку Януковича вдалося зняти арешт з рахунків.