Передача Почаївської лаври Московській церкві: розпочато розслідування

Мінкульт вимагає притягнути реєстратора до відповідальності

Справу порушено за фактом неправомірних дій державного реєстратора

Слідче управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора, який зловживаючи своїми повноваженнями, здійснив державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври за УПЦ Московського патріархату. Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

За її даними, вже встановлено, що представник Міністерства культури, права та інтереси якого було порушено, оскаржив до Міністерства юстиції зазначені дії державного реєстратора із вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври та притягнути реєстратора до відповідальності.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області, яка контролює хід розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Раніше Міністерство культури звернулося до Міністерства внутрішніх справ провести ряд запобіжних заходів з метою запобігання пошкодження, знищення та викрадення церковного майна та історико-культурних цінностей з релігійних храмів УПЦ МП.