Вбивця полковника СБУ Хараберюша назвала ім’я замовника

Автомобіль Олександра Хараберюша після вибуху

За вбивство Хараберюша жінці заплатили 15 тисяч доларів.

Мешканка Донецька Юлія Прасолова, яку засудили до 12 років в’язниці за вбивство полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша, заявила, що завдання їй дав помічник так званого начальника Центру спеціальних операцій «міністерства держбезпеки «ДНР» Максим Симонов, який раніше був українським правоохоронцем.

Прасолова розповіла ТСН, що за вбивство Хараберюша їй заплатили 15 тисяч доларів.

Раніше глава СБУ Василь Грицак заявив, що замах був організований «Центром спецоперацій МГБ ДНР», який очолює Василь Євдокимов на прізвисько «Лєнін». За даними Цаплієнка, Євдокимов за часів Януковича був заступником голови Державної іпотечної установи.

«Його права рука Максим Симонов. Так стверджують спецслужби. Донеччанин, служив в українській правоохоронній системі», - йдеться в матеріалі.

Прасолова розповіла, що їй також доручили вбити співробітника спецслужб у Слов’янську та здійснити теракт у населеному пункті Курахове, де розташована потужна електростанція.

Нагадаємо, у жовтні Юлія Прасолова отримала 12 років в'язниці за підрив полковника СБУ Хараберюша.

Як повідомлялося, близько 9 ранку 31 березня 2017 року в центрі Маріуполя Донецької області підірвали автомобіль. Пізніше стало відомо, що в машині перебував співробітник Служби безпеки України полковник Олександр Хараберюш, який в результаті вибуху загинув.

Нагадаємо, СБУ затримала підозрювану у здійсненні теракту, внаслідок якого загинув Хараберюш, восени 2017 року в Одесі. За попередніми даними, за вбивство полковника СБУ жінка отримала $15 тис.

Глава СБУ Василь Грицак назвав основну версію загибелі полковника СБУ в Маріуполі.

Кримінальне провадження розслідувалося за ч.3 ст.258 ККУ (Терористичний акт).