Cкільки заробляють актори Національної оперети

 

Фото Станіслав Груздєв, «Главком»

Ставка залежить від того, наскільки актор задіяний у виставах

Актори Київського національного театру оперети заробляють від 7 до 12 тисяч гривень у місяць. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив художній керівник столичної оперети, новообраний голова Національної спілки театральних діячів України (НСТДУ) Богдан Струтинський.

При цьому, за його словами, не всі актори театру працюють на повній ставці. Ставка залежить від того, наскільки актор задіяний у виставах. «Від того, яку нішу ця людина буде готова заповнити, залежить, якою буде її ставка». Він наголосив на тому, що жанр оперети є дуже трудовитратним, складним. Крім вокалу, це драматичний спів, драматичне слово, пластика, балет і декламування. «Я ніколи не змушуватиму літню людину грати якісь молоді ролі», - сказав Струтинський.

За його словами, в театрі оперети є ніші як для літніх, знаних акторів, так і для молоді. «Наприклад, вистава «Таке єврейське щастя», де Тамара Михайлівна Тимошко-Горюшко грає бабу Маню. На цю виставу нереально купити квиток. Вона є іконою для людей, вони хочуть на неї подивитися. Цю виставу ми граємо двічі на місяць. Таких обдарованих актрис, як Тамара Михайлівна, в Україні одиниці», - зазначив він.

Струтинський згадав і про іншу акторку, Валентина Чемену. «Вона прожила такий вік, що її з театру до метро несли на руках. Це не міф, це правдиві факти, і фото є на підтвердження цього… Сьогодні вона грає в декількох виставах, зокрема в «Моїй чарівній леді» місіс Хіггінс», - розповів керівник театру.

Нагадаємо, 3 жовтня відбувся позачерговий з’їзд Національної спілки театральних діячів України, на якому замість померлого Леся Танюка новим очільником організації театрали обрали художнього керівника Київського національної академічного театру оперети Богдана Струтинського.