Будинок автора всесвітньо відомого «Щедрика» довели до межі знищення

Для відновлення будинку Миколи Леонтовича організовано благодійну акцію

Будинок автора всесвітньо відомої пісні «Щедрик», українського композитора Миколи Леонтовича, який розташований у селі Шершні Вінницької області, доведений до межі знищення. Про це йдеться у статті ZN.UA.

Для порятунку будинку було організовано благодійну акцію Leontovych Heart. Серед її учасників - 16-літній український скрипаль, якого виступив у Білому домі у 2013 році, Ілля Бондаренко.

Скрипаль Ілля Бондаренко розповів, що йому відомо про ситуацію навколо оселі Леонтовича на Вінниччині: «Було б дуже добре, якби в цьому будинку згодом вдалося зробити музичну школу, тому що сам композитор був і педагогом, і аранжувальником…».

Благодійний джазовий вечір Leontovych Heart відбудеться 18 грудня о 18:30 в Art ukraine gallery (вул. М.Грушевського, 9-а). Як каже президент Фонду гуманітарного розвитку України, ініціатор громадської платформи #SOSмайбутнє Наталія Заболотна: «Ми закликаємо всіх небайдужих долучитися до порятунку будиночка дитинства українського композитора Миколи Леонтовича. У наших планах — створення у відреставрованому будинку музичної школи для місцевих дітлахів, а навколо оселі — музичного театру open-air Leontovych Heat».

Вартість благодійного квитка — від 5 до 10 тис грн. У програмі вечора також «тихий аукціон» творів сучасного мистецтва.