Будинок автора всесвітньо відомого «Щедрика» довели до межі знищення

Будинок автора всесвітньо відомого «Щедрика» довели до межі знищення

Для відновлення будинку Миколи Леонтовича організовано благодійну акцію

Будинок автора всесвітньо відомої пісні «Щедрик», українського композитора Миколи Леонтовича, який розташований у селі Шершні Вінницької області, доведений до межі знищення. Про це йдеться у статті ZN.UA.

Для порятунку будинку було організовано благодійну акцію Leontovych Heart. Серед її учасників - 16-літній український скрипаль, якого виступив у Білому домі у 2013 році, Ілля Бондаренко.

Скрипаль Ілля Бондаренко розповів, що йому відомо про ситуацію навколо оселі Леонтовича на Вінниччині: «Було б дуже добре, якби в цьому будинку згодом вдалося зробити музичну школу, тому що сам композитор був і педагогом, і аранжувальником…».

Благодійний джазовий вечір Leontovych Heart відбудеться 18 грудня о 18:30 в Art ukraine gallery (вул. М.Грушевського, 9-а). Як каже президент Фонду гуманітарного розвитку України, ініціатор громадської платформи #SOSмайбутнє Наталія Заболотна: «Ми закликаємо всіх небайдужих долучитися до порятунку будиночка дитинства українського композитора Миколи Леонтовича. У наших планах — створення у відреставрованому будинку музичної школи для місцевих дітлахів, а навколо оселі — музичного театру open-air Leontovych Heat».

Вартість благодійного квитка — від 5 до 10 тис грн. У програмі вечора також «тихий аукціон» творів сучасного мистецтва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: