Стало відомо, куди пішли 11 млн грн за авто Мерк'юрі, яке продав Данилко

Музикант Андрій Данилко продав унікальний автомобіль
фото з відкритих джерел

Усі виручені кошти Андрій спрямував на проєкт Superhumans

Перша леді України Олена Зеленська повідомила, куди актор Андрій Данилко витратив 11 мільйонів гривень, які отримав після продажу легендарного Rolls-Royce, який належав Фредді Мерк'юрі. Про це Зеленська розповіла на своїй сторінці в Instagram.

Усі отримані кошти Данилко передав на благодійність. Артист спрямував їх на проєкт Superhumans, в рамках якого у Львові будують реабілітаційний центр для протезування дорослих і дітей, здійснення операцій із реконструкції понівечених частин тіла, а також лікування посттравматичного стресового розладу.

«Ви могли бачити цю новину: на лондонському аукціоні "Сотбіс" за еквівалент 11 млн гривень продали автівку Фредді Мерк'юрі, яка останні роки належала нашому Андрію Данилку. Та це зовсім не про шоубіз: усі виручені кошти Андрій спрямував на проєкт Superhumans, амбасадором якого став віднедавна, так само як Монатік і Масі Найєм», – розповіла перша леді.

Також Зеленська детальніше розповіла про цей реабілітаційний центр, який наразі будують під Львовом.

«Цей безпрецедентний в Україні заклад має повністю відновлювати українців після пережитого на війні. Повертати те, що намагався відібрати агресор: здоров'я, спроможність, можливості. Нині заради цього ми відправляємо наших травмованих співвітчизників за кордон. Але незабаром усі найкращі світові практики будуть доступні в Україні», – запевнила перша леді.

Нагадаємо, що Данилко продав на аукціоні Sotheby's свій Rolls-Royce Silver Shadow 1974 року випуску за 11 млн грн. Виручені від продажу раритетного автомобіля гроші Данилка передадуть для створення в Україні сучасного центру реабілітації та протезування Superhumans.

Раніше «Главком» писав, що новим власником авто став українець – молодий бізнесмен із Харкова Володимир Носов, який займається криптовалютою. «Я став володарем унікального лота. Не можу стояти осторонь, задаю рівень, бо, кожен українець зараз – рівень», – зазначив бізнесмен в Iнстаграм.

Раніше компанія Носова придбала на аукціоні за $900 тис. кришталевий мікрофон переможців «Євробачення 2022» – гурту Kalush Orchestra. Виручені на аукціоні гроші було спрямовано на закупівлю комплексу безпілотників PD-2 для ЗСУ.

Читайте також: