Вийшов в прокат фільм «Захар Беркут», в якому зіграв «термінатор»

Одну з головних ролей у картині зіграв відомий за роллю «поганого термінатора» американський актор Роберт Патрік

Події фільму «Захар Беркут» розгортаються в 1241 році, коли монгольська орда прийшла в українські Карпати

В Україні 10 жовтня вийшла в прокат історична драма «Захар Беркут», знята режисерами Ахтемом Сеітаблаєва і Джоном Вінному. Про це йдеться на сторінці картини в Facebook.

Події фільму «Захар Беркут» розгортаються в 1241 році, коли монгольська орда на чолі з ханом Бурундою прийшла в українські Карпати, все руйнуючи на своєму шляху.

«Біля підніжжя Карпат військо зупинилося, але вночі брати Беркути пробралися у ворожий табір і звільнили полонених. Тоді хан вирішує помститися горянам, знаходячи зрадника серед жителів села, який вказав дорогу. Але у гірського населення є свої плани, щоб хитрістю і сміливістю знищити численного ворога», – йдеться в описі до фільму.

Одну з головних ролей у картині зіграв відомий за роллю «поганого термінатора» американський актор Роберт Патрік.

Як повідомляють автори картини, гурт «Океан Ельзи» записав пісню «Перевал», яка стала головною частиною саундтрека до фільму.

Напередодні в Києві в кінотеатрі «Київська Русь» пройшов прем'єрний показ фільму «Захар Беркут». На гала-прем'єру прийшли відомі українські режисери, продюсери, актори, політики. Зокрема, Олег СенцовРоман БалаянМикола КняжицькийЄвген Нищук і багато інших.

У зйомках фільму «Захар Беркут» за мотивами однойменної повісті Івана Франка взяла участь велика міжнародна акторська команда з України, США, Казахстану, Великої Британії та Монголії.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Сеітаблаєв відомий своїми режисерськими роботами над фільмами «Хайтарма», «Чужа молитва», «Кіборги» та інші. Останнім часом український режисер кримськотатарського походження працював над створенням стрічки «Номери» за п'єсою Олега Сенцова. В акторському багажі Ахтема ролі в понад 25 фільмах і серіалах. З найновіших – головна роль у фільмі Нарімана Алієва «Додому», що взяв участь в одній із програм 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю і отримав Гран-прі 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю.