Гастроентеролог назвав продукти, що руйнують кишківник і викликають рак
Науковець рекомендував уникати простих і рафінованих цукрів, шоколад, мармелад, солонину, копчення і ковбасні вироби
Професор, гастроентеролог і медичний директор приватної клініки Helios в німецькому місті Крефельде Томас Фрилинг назвав продукти, які завдають шкоди слизовій оболонці кишечника, повідомляє Focus.de.
За його словами, через неправильне харчування протягом тривалого часу може виникнути хронічне запалення кишківника, рак, а також цироз печінки.
Гастроентеролог рекомендував уникати простих і рафінованих цукрів, а також скоротити в раціоні випічку, шоколад і мармелад.
Крім того, він порадив обмежити споживання солонини, копчення і ковбасних виробів, так як вони є канцерогенними.
Шкідливими для кишківника також є «погані» жири, що містяться у великій кількості в маргарині та майонезі.
При цьому, захищають слизову оболонку кишечника банани, риба, фруктове пюре, варена картопля і квашена капуста.