Івано-Франківська ОДА прозвітувала про стан породіль у пологовому будинку, де був виявлений коронавірус

У дітей, які народилися в інфікованих коронавірусом жінок в Івано-Франківському пологовому будинку, Covid-19 не підтвердили

«Дітям, які народилися у інфікованих жінок, провели ПЛР-тестування», - начальник департаменту охорони здоров’я ОДА

В Івано-Франківському пологовому будинку станом на 14 квітня перебувало семеро жінок, у яких за допомогою ПЛР-тестів було підтверджено Covid-19, з них три уже народили.

Про це в інтерв’ю «Главкому»  сказав начальник департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Чемний.

«Всі ці жінки нині перебувають в окремому обсерваційному відділенні, воно відокремлене від інших. Це відділення має окремий вхід, тобто зроблено все так, щоб не перетиналися потоки вагітних і вагітних хворих. Також медперсонал, який працює з хворими, не перетинається з медперсоналом, який працює з іншими жінками в іншому відділенні», – розповів Володимир Чемний.

Очільник Івано-Франківської ОДА зазначив, що станом на ранок 13 квітня  жодна з хворих жінок не потребувала підключення до кисневого апарату, або до апарату штучної вентиляції легень. «Стан жінок задовільний. В дітей, які народилися у цих жінок, провели ПЛР-тестування. Результати негативні», – повідомив Володимир Чемний.

Нагадаємо, в. о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів 1 квітня повідомив, що друга пацієнтка з коронавірусом померла в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі. За його словами, першою померлою була породілля з Болехова, у якій коронавірус підтвердили напередодні.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків 4 квітня заявив, що у вагітної жінки, яка померла у міському пологовому будинку, коронавірус не виявили.

Станом на 9:00 14 квітня в Україні 3372 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 98 летальних, 119 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 270 нових випадків. В Івано-Франківській  області зареєстровано  332 випадки Covid-19, 26 людей померли.