Президент приватної клініки назвав тарифи за медпослуги за програмою «Безкоштовна діагностика» занизькими

Михайло Радуцький стверджує, що сума компенсації за рентген-діагностику не дасть можливість лікарняному закладу будь-якої форми власності підтримувати в робочому стані рентген-апарат

Радуцький пояснив, чому «Борис» не зможе надавати послуги за програмою «Безкоштовна діагностика»

Президент і співзасновник київської клініки «Борис» Михайло Радуцький заявив, що деякі тарифи за медичні послуги у програмі «Безкоштова діагностика», яку планує запровадити Національна служба здоров’я, він вважає занизькими. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Проте, за словами Радуцького, поки що ці тарифи винесені Міністерством охорони здоров’я тільки на обговорення, і він сподівається, що МОЗ прислухається у цьому питанні до експертів, до фінансистів, і внесе зміни.

«На даний момент, за ті суми, що обіцяє компенсувати Національна служба здоров’я, ми не зможемо надавати послуги», - зазначив Радуцький.

Зокрема, президент клініки «Борис» стверджує, що сума компенсації за рентген-діагностику не дасть можливість лікарняному закладу будь-якої форми власності підтримувати в робочому стані рентген-апарат.

«Тут вже мова йде не тільки про зарплату лікаря, але і про обслуговування техніки, про її модернізацію. Але хочеться вірити, що запропоновані НСЗУ тарифи ще будуть відкореговані», - зауважує Михайло Радуцький.