У Житомирській області на хрестинах отруїлися восьмеро людей

На святкуванні люди вживали багатокомпонентні страви, які швидко псуються

У Житомирській області вісім жителів села Зарубинці отруїлися на хрестинах.

Про це 2 жовтня повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр.

За даними відомства, 29 вересня після святкування хрестин захворіли вісім осіб, у тому числі одна дитина. Семеро хворих госпіталізовано в інфекційне відділення Андрушівської районної лікарні і один хворий - в інфекційне відділення Житомирської міської лікарні №1. Перебіг захворювання середньої тяжкості.

На святкуванні люди вживали багатокомпонентні страви, які швидко псуються. Їжу готували вдома без дотримання необхідних умов і правил особистої гігієни.

«З метою встановлення причин виникнення спалаху відібрано 30 проб з об'єктів довкілля для проведення бактеріологічних досліджень, у тому числі, 14 проб харчових продуктів, одна проба питної води і 15 змивів. Бактеріологічно обстежено вісім хворих і дев’ять чоловік, які теж були на хрестинах», - йдеться в повідомленні.

Бактеріологічні дослідження та протиепідемічні заходи тривають. Ситуація знаходиться на контролі фахівців.

Нагадаємо, декілька днів тому на Вінниччині на поминках отруїлися 24 людини.

Раніше повідомлялося, що на Івано-Франківщині на поминальному обіді у селі Старий Гвіздець отруїлися 18 людей, з яких шестеро дітей.