Вчені з’ясували, що вживання трансжирів викликає хворобу Альцгеймера
Люди з високим рівнем вмісту трансжирів в крові на 50-75% більше схильні до хвороби Альцгеймера або недоумства
Вчені з США з’ясували, що люди з високим рівнем вмісту трансжирів (складні жири, в основному штучно-ароматизовані олії) в крові більше за інших (в 50-75% випадків) схильні до хвороби Альцгеймера або недоумства.
Про це повідомляє видання Neurology.
Фахівці протягом 10 років вивчали інформацію про 1628 чоловіків і жінок з Японії віком від 60 років.
Експерти хотіли з'ясувати, які чинники призводять до високого кров'яного тиску, діабету і хвороби Альцгеймера.
Вони виявили, що люди з високим рівнем трансжирів в крові на 52-74% більше схильні до розвитку деменції, ніж пацієнти з низькими показниками.
Трансжири в основному містяться в дешевій продукції, фаст-фудах, смаженої їжі. Також вони присутні в вершках для кави, тістечках, замороженій піці, в маргарині, карамелі та інших продуктах.