Через лінію зіткнення намагалися перевезти картини на 3,5 мільйона гривень (фото)

Картини вилучені до прийняття законного рішення

На КПВВ «Новотроїцьке» правоохоронцями були вилучені картини вартістю 3,5 мільйона гривень, які намагались привезти з тимчасово окупованої території Донбасу. Про це інформує прес-центр операції Об’єднаних сил.

За його даними, співробітники управління оперативного забезпечення ГУ ДФС у Донецькій області, які включені до складу Об’єднаних сил, що несли службу у складі фіскального наряду на КПВВ «Новотроїцьке», спільно із працівниками Служби безпеки України та Державної прикордонної служби здійснили огляд автомобіля ГАЗ 330214з КТП-6.

Під час огляду було встановлено, що водій вказаного транспортного засобу на підставі документів з ознаками підробки намагався перевезти із тимчасово окупованої території картини відомого художника Кікіньова В.М. у кількості 210 штук орієнтовною вартістю понад 3,5 мільйони гривень.

Складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.204-3 КУпАП. Товарно-матеріальні цінності вилучено до прийняття законного рішення.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про затримання шістьох осіб, які ввезли контрабандою і зберігали у схованці на подвір’ї приватного будинку контейнер із радіоактивною речовиною «Радій-226».