ЗСУ досягли успіху на Запоріжжі, витісняють ворога біля Бахмута

На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут
фото: Генштаб

Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках

Українські сили мають успіхи в районах південніше Роботиного Запорізької області. Продовжують вести наступальну операцію південніше Бахмута, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону.

«У ході введення Силами оборони наступальної операції на Мелітопольському напрямку наші підрозділи мали успіх в районах південніше Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах. На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах», – повідомив Ковальов.

За словами речника, також Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

«Тут противник вів безуспішні наступальні дії в районі Кераміка, Авдіївки, Марянки, Красногорівки та південніше Причістівки Донецької області», – сказав Ковальов.

Окрім того, він зазначив, що Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Там противник вів наступальні дії в районах Цинківки, Новоєгорівки, Оріхового, Нововасилівки, Кліщіївки та Андріївки.

Триває 562-га доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулось 39 бойових зіткнень. Сьогодні вночі Росія завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється. За добу ворог завдав сім ракетних, 74 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.