Міноборони оприлюднило карту замінованих територій

Карта замінованих територій

Карта була розроблена за сприяння неурядової організації

Міністерство оборони розробило карту територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни. Відповідне повідомлення поширене прес-службою відомства.

Карта розміщена на офіційному веб-сайті Міноборони у розділі «Протимінна діяльність». Вона була розроблена за сприяння неурядової організації The HALO Trust з метою зниження загрози нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами.

Міноборони відзначає, що на теперішній час Україна є однією з найбільш забрудненою мінами та вибухонебезпечними предметами залишками війни держав в світі. З початком агресії Російської федерації на території Донецької та Луганської областей мали місце неодноразові випадки підриву військовослужбовців та цивільного населення на вибухонебезпечних предметах.

Нагадаємо, впродовж минулої доби, 6 жовтня, російські окупанти на Донбасі 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому ворог шість разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.