Міноборони оприлюднило карту замінованих територій

Міноборони оприлюднило карту замінованих територій
Карта замінованих територій

Карта була розроблена за сприяння неурядової організації

Міністерство оборони розробило карту територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни. Відповідне повідомлення поширене прес-службою відомства.

Карта розміщена на офіційному веб-сайті Міноборони у розділі «Протимінна діяльність». Вона була розроблена за сприяння неурядової організації The HALO Trust з метою зниження загрози нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами.

Міноборони відзначає, що на теперішній час Україна є однією з найбільш забрудненою мінами та вибухонебезпечними предметами залишками війни держав в світі. З початком агресії Російської федерації на території Донецької та Луганської областей мали місце неодноразові випадки підриву військовослужбовців та цивільного населення на вибухонебезпечних предметах.

Нагадаємо, впродовж минулої доби, 6 жовтня, російські окупанти на Донбасі 25 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. При цьому ворог шість разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: