Кабмін збирається врятувати Україну від втрат інтелектуальної власності

Українські представники ділових кіл, стартапери та винахідники наразі змушені реєструвати або продавати свої напрацювання по всьому світу

Кабінет Міністрів України в рамках політики зміцнення економіки та прискорення інноваційного розвитку ініціює зміни в законодавстві з питань захисту інтелектуальної власності і передає свої напрацювання на розгляд Верховної Ради України. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Він підкреслив, що регуляторні ініціативи саме в сфері інтелектуальної власності, зокрема в сфері патентування винаходів та дотримання авторського права – це плід численних дискусій урядовців з представниками ділових кіл, стартаперами та винахідниками, які наразі змушені реєструвати або продавати свої напрацювання по всьому світу. І це великі втрати – передусім для держави.

«Запропонований Урядом пакет рішень створює нормальні умови для ведення бізнесу», – сказав Володимир Гройсман.

Він також запропонував створити механізм верифікації та інвентаризації наявних в Україні патентів з метою вивчення спектру винаходів, а також дотримання фіскальної дисципліни під час оформлення патентів та їх використання.