Кабмін збирається врятувати Україну від втрат інтелектуальної власності

Кабмін збирається врятувати Україну від втрат інтелектуальної власності

Українські представники ділових кіл, стартапери та винахідники наразі змушені реєструвати або продавати свої напрацювання по всьому світу

Кабінет Міністрів України в рамках політики зміцнення економіки та прискорення інноваційного розвитку ініціює зміни в законодавстві з питань захисту інтелектуальної власності і передає свої напрацювання на розгляд Верховної Ради України. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Він підкреслив, що регуляторні ініціативи саме в сфері інтелектуальної власності, зокрема в сфері патентування винаходів та дотримання авторського права – це плід численних дискусій урядовців з представниками ділових кіл, стартаперами та винахідниками, які наразі змушені реєструвати або продавати свої напрацювання по всьому світу. І це великі втрати – передусім для держави.

«Запропонований Урядом пакет рішень створює нормальні умови для ведення бізнесу», – сказав Володимир Гройсман.

Він також запропонував створити механізм верифікації та інвентаризації наявних в Україні патентів з метою вивчення спектру винаходів, а також дотримання фіскальної дисципліни під час оформлення патентів та їх використання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: