Луценко підтримав дії поліції під Радою

Генеральний прокурор заявив, що не може схвалювати «перетворення наметових містечок в накопичувач екстремістів»

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтримав дії поліції, яка зранку у суботу розігнала наметове містечко під Верховною Радою в Києві. Відповідний пост генпрокурор поширив у Facebook.

«ГПУ підтримує законні дії МВС 3 березня в наметовому містечку. Мирним протестам - так. Проплаченому з-за кордону екстремізму – ні», - написав він.

Генпрокуорор не сприймає намагань «перетворювати наметові містечка біля центральних органів влади в накопичувач екстремістів, зброї та вибухових речовин».

«Табір, де за гроші Курченка розробляються плани захоплення парламенту, звідки регулярно починаються атаки, в тому числі - із застосуванням зброї- на працівників МВС мали бути припинені», - додав він.

Луценко також відзначив, що генеральна прокуратура і надалі гарантуватиме людям право на протест – «не дивлячись на те, що з того часу правоохоронці вилучили у осіб, пов’язаних з цими акціями, купу зброї та вибухівки, що одні активісти акцій затримані за підозрою у викраденні людини, інші - за підозрою у вбивстві цілої сім’ї фермерів».

Нагадаємо, у суботу вранці правоохоронці почали зносити наметове містечко біля Верховної Ради. Мешканці містечка були затримані поліцією. Дивіться відео з місця події.

У двох відділках поліції Києва перебувають понад 110 протестувальників, затриманих під час сутичок біля наметового містечка під Верховною Радою.

У наметовому містечку під Верховною Радою на вулиці Грушевського під час проведення слідчих дій поліція виявила 10 гранат, схожих на бойові.