Порошенко розповів, як Путін спробує вплинути на вибори в Україні

Президент України Петро Порошенко
Фото: president.gov.ua

За словами президента, Путін підриває стабільність всередині України за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин, а точніше - технологію дезінформації

Петро Порошенко в інтерв’ю американському телеканалу CNN розповів про російські намагання підірвати ситуацію всередині України і, зокрема, вплинути на українські вибори. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Насправді ми маємо дві небезпеки. Перша небезпека – це Путін. Я як президент не воюю з будь-ким, я протидію конкретно Путіну. Тому що Путін розуміє, що війна на суші - на сході моєї країни або в Криму протягом останніх чотирьох років більше не приносить йому ніякого успіху. Тому що ми створили сильну і надійну армію за допомогою Сполучених Штатів Америки. Я дійсно дуже пишаюсь дуже ефективною співпрацею з американцями, британцями, канадцями, європейськими радниками», - відповів президент.

За словами Порошенка, Путін розуміє, що досягти успіху у військовій операції на суші він не зможе. «Але він (Путін - «Главком») очікує, що успіху можна досягти під час виборів. І відтак, він підриває стабільність всередині  країни за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин. А точніше - технологію дезінформації. Росія витрачає мільярди на підтримку «Спутник ТВ», RussiaToday та багатьох інших», - сказав Порошенко.

Глава держави навів численні приклади дезінформації, яка поширюється Росією. Починаючи від заяв про те, що в Україні не російська агресія, а «громадянська війна», і це не Росія відповідальна за агресію, до звинувачень української влади в тисячах жертв цієї війни, а також заперечення присутності російських військових на окупованій території.

Президент також нагадав, що українською владою були заборонені російські соціальні мережі, адже вони використовувалися російськими спецслужбами для ведення дезінформаційної та підривної кампанії.