Порошенко розповів, як Путін спробує вплинути на вибори в Україні

Порошенко розповів, як Путін спробує вплинути на вибори в Україні
Президент України Петро Порошенко
Фото: president.gov.ua

За словами президента, Путін підриває стабільність всередині України за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин, а точніше - технологію дезінформації

Петро Порошенко в інтерв’ю американському телеканалу CNN розповів про російські намагання підірвати ситуацію всередині України і, зокрема, вплинути на українські вибори. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Насправді ми маємо дві небезпеки. Перша небезпека – це Путін. Я як президент не воюю з будь-ким, я протидію конкретно Путіну. Тому що Путін розуміє, що війна на суші - на сході моєї країни або в Криму протягом останніх чотирьох років більше не приносить йому ніякого успіху. Тому що ми створили сильну і надійну армію за допомогою Сполучених Штатів Америки. Я дійсно дуже пишаюсь дуже ефективною співпрацею з американцями, британцями, канадцями, європейськими радниками», - відповів президент.

За словами Порошенка, Путін розуміє, що досягти успіху у військовій операції на суші він не зможе. «Але він (Путін - «Главком») очікує, що успіху можна досягти під час виборів. І відтак, він підриває стабільність всередині  країни за допомогою кібератак, використовуючи технологію фейкових новин. А точніше - технологію дезінформації. Росія витрачає мільярди на підтримку «Спутник ТВ», RussiaToday та багатьох інших», - сказав Порошенко.

Глава держави навів численні приклади дезінформації, яка поширюється Росією. Починаючи від заяв про те, що в Україні не російська агресія, а «громадянська війна», і це не Росія відповідальна за агресію, до звинувачень української влади в тисячах жертв цієї війни, а також заперечення присутності російських військових на окупованій території.

Президент також нагадав, що українською владою були заборонені російські соціальні мережі, адже вони використовувалися російськими спецслужбами для ведення дезінформаційної та підривної кампанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: